Polityka Prywatności

Polityka prywatności oraz plików cookies Sklepu internetowego www.sportservice.pl

Drogi Użytkowniku!

Dbamy o Twoją prywatność i chcemy, abyś w czasie korzystania z naszych usług czuł się komfortowo. Dlatego też poniżej prezentujemy Ci najważniejsze informacje o zasadach przetwarzania przez nas Twoich danych osobowych oraz plikach cookies, które są wykorzystywane przez nasz Sklep. Informacje te zostały przygotowane z uwzględnieniem RODO, czyli ogólnego rozporządzenia o ochronie danych.


I. Informacje ogólne.

Niniejsza Polityka prywatności określa zasady przetwarzania danych osobowych pozyskanych przez Sklep internetowy www.sportservice.pl Operatorem Sklepu internetowego www.sportservice.pl (zwanym dalej Sklepem internetowym) jest Sport Service Tomasz Szprengier z siedzibą w Gdowie, NIP: 922-000-86-69

II. DANE OSOBOWE I PRYWATNOŚĆ

Jeśli zamierzasz założyć Konto Użytkownika oraz korzystać z naszych usług, zostaniesz poproszony o podanie nam Twoich danych osobowych.

Twoje dane przetwarzane są przez nas we wskazanych poniżej celach, związanych z funkcjonowaniem Sklepu i świadczeniem usług w nim oferowanych („Usługi”).

 

Cel przetwarzania:

- W zależności od tego, na co się zdecydujesz, może to być:

- Świadczenie usług oferowanych w Sklepie

- Realizacja Twoich zamówień

- Marketing bezpośredni oferowanych usług, inny niż newsletter

- Przesyłanie newslettera

 

Podstawa przetwarzania:

- Umowa sprzedaży lub działania podejmowane na Twoje żądanie, zmierzające do jej zawarcia (art. 6 ust. 1 lit. b RODO)

- Ciążący na nas obowiązek prawny, np. związany z rachunkowością (art. 6 ust. 1 lit. c RODO)

- Twoja zgoda wyrażona w Sklepie (art. 6 ust. 1 lit. a RODO)

- Umowa o świadczenie usług lub działania podejmowane na Twoje żądanie, zmierzające do jej zawarcia (art. 6 ust. 1 lit. b RODO)

- Nasz prawnie uzasadniony interes, polegający na przetwarzaniu danych w celu ustalenia, dochodzenia lub obrony ewentualnych roszczeń (art. 6 ust. 1 lit. f RODO)

- Nasz prawnie uzasadniony interes, polegający na prowadzeniu marketingu bezpośredniego (art. 6 ust. 1 lit. f RODO)

- Nasz prawnie uzasadniony interes polegający na przetwarzaniu danych w celach analitycznych i statystycznych (art. 6 ust. 1 lit. f RODO)

- Nasz prawnie uzasadniony interes polegający na badaniu satysfakcji klientów (art. 6 ust. 1 lit. f RODO)

 

Podanie danych:

- Dobrowolne, ale w niektórych przypadkach może być konieczne do zawarcia umowy.

- Skutek niepodania danych:

- W zależności od celu, w jakim dane są podawane:

- brak możliwości zarejestrowania się w Sklepie

- brak możliwości korzystania z usług Sklepu

- brak możliwości dokonania zakupów w Sklepie

- brak możliwości otrzymywania informacji o promocjach czy ofertach specjalnych, oferowanych w Sklepie

Możliwość cofnięcia zgody:

- w każdej chwili

Przetwarzanie danych do momentu cofnięcia przez Ciebie zgody pozostaje zgodne z prawem.

III. Przetwarzanie danych osobowych

1. ADMINISTRATOR DANYCH OSOBOWYCH ("Administrator") - Tomasz Szprengier, przedsiębiorca prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą Sport Service Tomasz Szprengier, wpisany do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej prowadzonej przez ministra właściwego do spraw gospodarki i prowadzenia Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, NIP 922-000-86-69 , Gdów 657, 32-420 Gdów.

2. Dane osobowe są przetwarzane w celu realizacji zamówień składanych w Sklepie internetowym oraz do świadczenia usług drogą elektroniczną w zakresie prowadzenia konta osoby korzystającej ze Sklepu internetowego. Każdej osobie, która podaje swoje dane przysługuje prawo do wglądu danych oraz ich poprawienia zgodnie z art. 32-35 ustawy o ochronie danych osobowych. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji zamówień oraz celów związanych z korzystaniem ze Sklepu internetowego.   

3. Dane osobowe podlegają udostępnieniu podmiotom zewnętrznym (firmy pośredniczące w transakcjach płatniczych, dostawcy) wyłącznie w granicach prawnie dozwolonych w celu realizacji umów zawartych za pośrednictwem Sklepu internetowego. 

IV. Zabezpieczenie danych osobowych

1.  Sport Service informuje, iż ochrona danych osobowych w Sklepie internetowym jest dla niego sprawą nadrzędną, dlatego gwarantuje poufność wszelkich udostępnionych danych osobowych.

2. W celu zabezpieczenia danych osobowych oraz informacji prywatnych Klientów Sklepu internetowego, Sport Service stosuje protokół SSL. Wszystkie dane są szyfrowane, co gwarantuje bezpieczeństwo naszym Klientom.  Przetwarzając Twoje dane osobowe stosujemy środki organizacyjne i techniczne zgodne z właściwymi przepisami prawa, w tym stosujemy szyfrowanie połączenia za pomocą certyfikatu SSL.

V. Profilowanie

W ramach Sklepu możemy automatycznie dopasowywać pewne treści do Twoich potrzeb, tj. dokonywać profilowania, wykorzystując do tego podane przez Ciebie dane osobowe. W przypadku, gdyby profilowanie mogło skutkować podejmowaniem decyzji wywołujących wobec Ciebie skutki prawne lub wpływających na Ciebie w podobnie istotny sposób, będziemy je przeprowadzać tylko wtedy, gdy wyrazisz na to zgodę. Pamiętaj, że zgodę w każdej chwili możesz odwołać. Przetwarzanie danych do momentu cofnięcia przez Ciebie zgody pozostaje zgodne z prawem.

W ramach Sklepu możemy automatycznie dopasowywać pewne treści do Twoich potrzeb, tj. dokonywać profilowania, wykorzystując do tego podane przez Ciebie dane osobowe. W przypadku, gdyby profilowanie mogło skutkować podejmowaniem decyzji wywołujących wobec Ciebie skutki prawne lub wpływających na Ciebie w podobnie istotny sposób, będziemy je przeprowadzać tylko wtedy, gdy wyrazisz na to zgodę. Pamiętaj, że zgodę w każdej chwili możesz odwołać. Przetwarzanie danych do momentu cofnięcia przez Ciebie zgody pozostaje zgodne z prawem.

VI. Okres przetwarzania

Twoje dane będziemy przetwarzać tylko przez okres, w którym będziemy mieć ku temu podstawę prawną, a więc do momentu, w którym:

  • przestanie ciążyć na nas obowiązek prawny, zobowiązujący nas do przetwarzania Twoich danych
  • ustanie możliwość ustalania, dochodzenia lub obrony ewentualnych roszczeń związanych z umową zawartą przez Sklep przez strony
  • cofniesz zgodę na przetwarzanie danych, jeśli to ona była jego podstawą
  • zostanie przyjęty Twój sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych - w przypadku gdy podstawą przetwarzania Twoich danych był uzasadniony interes administratora lub gdy dane były przetwarzane w celu marketingu bezpośredniego, w tym profilowania

- w zależności od tego, co ma zastosowanie w danym przypadku i co nastąpi najpóźniej.

VII. Twoje uprawnienia

Przysługuje Ci prawo żądania:

  • dostępu do Twoich danych osobowych,
  • ich sprostowania,
  • usunięcia,
  • ograniczenia przetwarzania,
  • żądania przeniesienia danych do innego administratora,

A także:

  • wniesienia w dowolnym momencie sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych:
    • z przyczyn związanych z Twoją szczególną sytuacją – wobec przetwarzania dotyczących Ciebie danych osobowych, opartego na art. 6 ust. 1 lit. f RODO (tj. na prawnie uzasadnionych interesach realizowanych przez administratora), w tym profilowania na podstawie tych przepisów,
    • jeżeli dane osobowe są przetwarzane na potrzeby marketingu bezpośredniego, w tym profilowania, w zakresie, w jakim przetwarzanie jest związane z takim marketingiem bezpośrednim.

Skontaktuj się z nami, jeśli chcesz skorzystać ze swoich praw.

Jeśli uznasz, że Twoje dane są przetwarzane niezgodnie z prawem, możesz złożyć skargę do organu nadzorczego.

VIII. Polityka plików cookies

Nasz Sklep, jak większość witryn internetowych, korzysta z tzw. plików cookies (ciasteczek). Pliki te:

  • są zapisywane w pamięci Twojego urządzenia (komputera, telefonu, itd.)
  • umożliwiają Ci, m.in., korzystanie ze wszystkich funkcji Sklepu
  • nie powodują zmian w ustawieniach Twojego urządzenia

Korzystając z odpowiednich opcji Twojej przeglądarki, w każdej chwili możesz:

  • usunąć pliki cookies
  • blokować wykorzystanie plików cookies w przyszłości

W tym Sklepie ciasteczka wykorzystywane są w celu:

  • zapamiętywania informacji o Twojej sesji
  • statystycznym
  • marketingowym
  • udostępniania funkcji Sklepu

Aby dowiedzieć się jak zarządzać plikami cookies, w tym jak wyłączyć ich obsługę w Twojej przeglądarce, możesz skorzystać z pliku pomocy Twojej przeglądarki. Z informacjami na ten temat możesz zapoznać się wciskając klawisz F1 w przeglądarce. Ponadto odpowiednie wskazówki znajdziesz na następujących podstronach, w zależności od przeglądarki, której używasz:

Więcej informacji o ciasteczkach znajdziesz w Wikipedii.

1. Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") są to małe pliki tekstowe zapisywane przez przeglądarki internetowe na komputerze użytkownika Sklepu internetowego. Pliki pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dopasowaną do jego indywidualnych preferencji. Pliki cookies "sesyjne" są przechowywane na urządzeniu do czasu zakończenia sesji. Po zakończeniu sesji, pliki te są kasowane z twardego dysku. Drugi typ plików wykorzystywanych w ramach Sklepu, to pliki cookies "stałe", które pozostają w pamięci urządzenia. Pliki te umożliwiają rozpoznanie użytkownika podczas kolejnej wizyty w Sklepie internetowym, aby zachować jego preferowane ustawienia. Użytkownik Sklepu internetowego może w każdej chwili usunąć te pliki z przeglądarki internetowej.  

2. Sklep internetowy używa plików cookies sesyjnych oraz stałych, które są wykorzystywane w celu doskonalenia Sklepu pod kątem potrzeb użytkowników i zapewnienia bezpieczeństwa Klientom podczas korzystania ze Sklepu. Pliki cookies służą również tworzeniu statystyk, które pomagają lepiej zrozumieć potrzeby Klientów.

3. Klient może zablokować instalowanie plików cookies lub usunąć stale pliki cookies poprzez stosowne opcje w przeglądarce. Ponadto Klient może określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w swojej przeglądarce. 

IX. Usługi zewnętrzne / odbiorcy danych

Korzystamy z usług podmiotów zewnętrznych, którym mogą być przekazywane Twoje dane. Poniżej znajduje się lista możliwych odbiorców Twoich danych:

  • dostawca oprogramowania potrzebnego do prowadzenia sklepu internetowego
  • podmiot realizujący dostawę towarów
  • dostawca płatności
  • biuro księgowe
  • podmiot ułatwiajacy optymalizację Sklepu
  • dostawca oprogramowania ułatwiającego prowadzenie działalności (np. oprogramowanie księgowe)
  • podmiot zapewniający nam wsparcie techniczne
  • podmiot zapewniający usługi marketingowe
  • odpowiednie organy publiczne w zakresie, w jakim Administrator jest zobowiązany do udostępnienia im danych

IX. Kontakt z administratorem

Chcesz skorzystać ze swoich uprawnień dotyczących danych osobowych?

A może po prostu chcesz zapytać o coś związanego z naszą Polityką Prywatności?

Napisz na adres e-mail:
sklep@sportservice.pl

 

sm('webPush', ['79086659-a46e-4fc5-a0ec-aa95f02df901', '720']);
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel